Het Hoogwaardige hout

Western Red Ceder

Voor een therapeutische werking is de juiste houtsoort cruciaal. Health Company cabines worden uitsluitend gemaakt van eersteklas Western Red Ceder om de volgende eigenschappen. Als het hout op de juiste manier (kwartier) gezaagd wordt ontstaat er een spiegel in het hout waardoor de straling middels deze spiegel terug kaatst naar het lichaam. Het hout neemt praktisch geen warmte aan en hierdoor trekt het hout niet krom en kan het onbehandeld worden gebruikt. Moeder Natuur heeft cederhout een natuurlijke weerstand tegen bacteriën en schimmels gegeven. U heeft geen chemicaliën nodig om het cederhout schoon te maken, een vochtig doekje volstaat. Western Red Ceder is enorm sterk. Enig nadeel is dat het erg zacht is waardoor het kwetsbaar is voor krasjes. Western Red Ceder blijft ook altijd zijn geur behouden.

Health Company verwerkt uitsluitend het jonge hout van de Western Red Ceder boom, de buitenste laag dus. Hiervoor wordt bewust gekozen omdat deze laag een lichtere kleur heeft, maar veel belangrijker is het dat bij het opwarmen van de cabine bij het donkere hout er een giftig gas vrijkomt.(formaldehyde) welke zeer schadelijk is voor de gezondheid. Health Company verwerkt uitsluitend het hout dat voldoet aan de ÖNORM EN 712-2 norm die de emissie van formaldehyde vast stelt. Het uitgebreide onderzoekrapport dat Health Company door een gerenommeerd ingenieursbureau heeft laten verrichten is op aanvraag beschikbaar. Nadeel voor onze cabines is dat slechts +/- 20% van de opbrengst van een boom geschikt is voor onze productie wat de prijs van een cabine beïnvloed, maar de kwaliteit heeft prioriteit.       

Doordat de Western Red Ceder een zogenaamde snelgroeier is, worden er herbebossingen uitgevoerd die ervoor zorgen dat de populatie waar het hout vandaan komt niet in gevaar komt.  

Verantwoord omgaan met de natuur

Voor Health Company is verantwoord omgaan met de natuur een must. Wij gebruiken uitsluitend cederhout dat zowel SFIS- als PEFC - gecertificeerd is. Dit garandeert een duurzaam bosbeheer en het behoud van de natuurlijke habitat van plant en dier. (nr.CERT-0017511). Daarmee leveren wij onze bijdrage zodat toekomstige generaties kunnen profiteren van de voordelen van ceder.