Vragen over infrarood cabines

Wat is een infrarood cabine eigenlijk?

De zon zendt onder andere infrarood stralen uit. Deze infrarood stralen verwarmen niet de lucht. Een groot deel van de energie in deze infrarood golven wordt omgezet in warmte in uw lichaam. Infrarood warmt in een cabine direct uw lichaam op zonder dat het de lucht verwarmt zoals in een traditionele sauna.
Infraroodstraling versnelt de trillingen van ons lichaam wat de moleculen in ons lichaam in beweging zet en genereert dus warmte, rechtstreeks in het lichaam. Naast de zon produceert ons eigen lichaam ook infraroodstraling en deze warmte (+/- 37 graden Celsius) heeft een bepaalde golflengte te weten 9440 Nanometer. Deze warmte hebben wij allemaal nodig om in leven te blijven. De infrarood elementen werken net als de zon, ze zenden straling uit met een bepaalde hoeveelheid energie en wij vangen die stralen met ons lichaam op, waardoor wij warmte voelen. Hoeveel plaats heb ik nodig voor een infraroodcabine?

Ons kleinste standaardmodel heeft een afmeting van 90 x 90 cm en past zelfs in het kleinste appartement. Comfortabeler zijn de wat grotere modellen variërend tussen 110 en 210 cm breed. We hebben ook een rechthoekig hoekmodel waar je met 4 personen kunt plaatsnemen, maar waarin je met 2 personen lekker onderuit kan zakken. Ons Duo model is ons populairste model. Naast dat je er met 4 personen ruim in kunt zitten kan je door toevoeging van een tussenstuk tussen de 2 tegenover elkaar geplaatste banken met één of 2 personen heerlijk liggen. Wat een infrarood cabine bijzonder geschikt maakt voor thuisgebruik in vergelijking met een traditionele sauna is het lage stroomverbruik. Afhankelijk van de afmeting verbruiken onze cabines tussen de 1270 en 2940 Watt. Bij een sessie van een half uur betekend dit aan energieverbruik tussen minimaal € 0,15 en maximaal € 0,35. De installatie van onze cabines is zeer eenvoudig. Met het Health Company exclusieve montagesysteem kunt u de cabine zowel snel monteren of demonteren, zodat u uw cabine makkelijk kunt meeverhuizen. Het enige dat u nog nodig heeft is een stopcontact.Wat kost een sessie in de cabine?

Wat een infrarood cabine bijzonder geschikt maakt voor thuisgebruik in vergelijking met een traditionele sauna is het lage stroomverbruik. Afhankelijk van de afmeting verbruiken onze cabines tussen de 1270 en 2940 Watt. Bij een sessie van een half uur betekend dit aan energieverbruik tussen minimaal € 0,15 en maximaal € 0,35. De installatie van onze cabines is zeer eenvoudig. Met het Health Company exclusieve montagesysteem kunt u de cabine zowel snel monteren of demonteren, zodat u uw cabine makkelijk kunt meeverhuizen. Het enige dat u nog nodig heeft is een stopcontact. Hoe werkt een cabine eigenlijk? Is het te vergelijken met een sauna?

Uw Health Company infrarood cabine is net zo flexibel als u bent. U kunt heftig zweten bij hoge temperaturen, soms zeer milde regeneratie bij lichaamstemperatuur en dit alles zonder onderbreking van de straling, één druk op de knop volstaat.

Therapeutische cabine

Met onze revolutionaire percentage besturing garanderen we een altijd exact afgestelde en ononderbroken infrarood- emissie. Een extra voordeel zijn de speciaal ontwikkelde therapieprogramma's. 

Therapeutische Infrarood cabines zijn een product dat uw gezondheid actief verbetert. Het is niet zo eenvoudig om verschillen te herkennen voordat u als consument de cabine gebruikt. Er zijn zoveel zaken die pas duidelijk worden als u de cabine daadwerkelijk gebruikt. Omdat u een infrarood warmtecabine aanschaft voor het leven is het belangrijk dat u let op de volgende drie factoren die essentieel zijn in de keuze voor een infrarood cabine.

1e: het hout waarvan de cabine is vervaardigd en de manier waarop het is gezaagd. 

2e: welke elementen zijn er geïnstalleerd. Het zijn de motoren van een infrarood cabine.

3e: hoe worden deze elementen aangestuurd en gecontroleerd. Misschien wel het meest belangrijke punt voor gebruik en de impact van het infrarood.Beïnvloed het hout de kwaliteit van een infrarood cabine?

Voor een therapeutische werking is de juiste houtsoort cruciaal. Health Company cabines worden uitsluitend gemaakt van eersteklas Western Red Ceder. Als het hout op de juiste manier (kwartier) gezaagd wordt ontstaat er een spiegel in het hout waardoor de straling middels deze spiegel terug kaatst naar het lichaam. Daardoor wordt het lichaam vanaf alle wanden in de cabine gereflecteerd en neemt het hout praktisch geen warmte aan. Hierdoor trekt het hout, niet krom en kan het onbehandeld worden gebruikt. Moeder Natuur heeft cederhout een natuurlijke weerstand tegen bacteriën en schimmels gegeven. Je hebt geen chemicaliën nodig om het cederhout schoon te maken, een vochtig doekje volstaat. Western Red Ceder is enorm sterk. Het enige nadeel is dat het erg zacht is waardoor het kwetsbaar is voor krasjes. Western Red Ceder blijft ook altijd zijn geur behouden. Health Company verwerkt uitsluitend het jonge hout van de Western Red Ceder boom, de buitenste laag dus. Hiervoor wordt bewust gekozen omdat deze laag een lichtere kleur heeft, maar veel belangrijker is het dat bij het opwarmen van de cabine bij het oudere hout er een giftig gas vrij kan komen (formaldehyde) dat zeer schadelijk is voor onze gezondheid. Health Company verwerkt uitsluitend het hout dat voldoet aan de ÖNORM EN 712-2 norm die de emissie van Formaldehyde vast stelt. Het uitgebreide onderzoekrapport dat Health Company door een gerenommeerd Ingenieurs bureau heeft laten verrichten is op aanvraag beschikbaar. Health Company gebruikt speciale infrarood elementen. Waarom?

Health Company hecht enorm veel waarde aan de ontwikkeling van hoogwaardige producten. Het resultaat daarvan is ons speciale infrarood element, bekend als HC-med element voor lage temperaturen. Dit infrarood element is alleen beschikbaar in onze infrarood cabines. Het is speciaal ontwikkeld voor de vereisten van infrarood cabines. Dit zorgt voor een speciaal effect op uw lichaam. Het verschil met andere elementen is de vrijwel onbeperkte duurzaamheid waarover we 25 jaar garantie geven. Het unieke aan het HC-med infrarood element is de lage manteltemperatuur. Zelfs als u dicht voor het element zit voelt u de warmte daardoor aangenaam en mild aan. De elementen zenden de infraroodstraling op een bijzonder efficiënte manier uit, zelfs bij langdurig gebruik. Het is absoluut onschadelijk en kan door alle leeftijdscategorieën worden gebruikt.  Waarom is de besturing zo belangrijk?

De techniek is lastig uit te leggen, u kunt dit beter zelf ervaren. De conventionele manier om een infrarood cabine te bedienen werkt hetzelfde als de centrale verwarming in uw woning en wordt gestuurd door een temperatuurregeling middels een thermostaat. Hier wordt de temperatuur continu gemeten en vervolgens wordt het infrarood element in- of uitgeschakeld. Hierdoor wisselt de temperatuur in de cabine constant. Dit heeft tot gevolg dat de infraroodstraling toe- en afneemt en dat er tussendoor pauzes ontstaan. In uw woning zult u niet zo snel merken dat het plots afkoelt, maar in een niet al te grote infrarood cabine wordt de door u gevraagde temperatuur veel sneller bereikt. Hierdoor is het element langer niet dan wel actief. Wanneer het element niet actief is heeft deze ook geen therapeutische werking. Health Company heeft daarom een volledig nieuw besturingsysteem ontworpen. De percentage besturing heeft een revolutie teweeggebracht in de infrarood technologie. Voor het eerst is het mogelijk om de elementen direct te regelen en niet via een dimtechniek die door veel fabrikanten wordt gebruikt. U heeft met de Health Company besturing altijd de volledige infraroodstraling zonder onderbreking, maar u kunt de intensiteit aanpassen aan uw persoonlijke behoefte. Met ons besturingsysteem kunt u het therapeutische meest waardevolle gebied bereiken en zo het volledige potentieel van ons HC-med infrarood element benutten. Aangezien de werking zoals hierboven beschreven niet gemakkelijk te begrijpen is, leggen wij u graag de details uit in een persoonlijk gesprek en beantwoorden wij uw vragen.Er zijn Grote prijsverschillen, waarom eigenlijk?

Veel cabines zijn gemaakt van het goedkoper hout, deels gemaakt van spaanplaat met isolatiemateriaal als vulmiddel en eenvoudige decoratieve folies. De elementen zijn vaak de goedkopere keramische staven, RVS elementen of paneelverwarming die veelal worden verwarmd door middel van een folie die als vloerverwarming op de markt wordt gebracht. Door de afgifte van een hoge manteltemperatuur van dit soort elementen in combinatie met een thermostaat gestuurd systeem alsmede de indirecte warmte van het paneel systeem wordt er uitsluitend omgevingswarmte (convectie warmte) gecreëerd. Door deze systemen gaat u transpireren, maar de gezondheidsvoordelen zijn gering.Wat onderscheid een Health Company cabine ten opzichte van andere cabines?

Health Company is een bedrijf dat in 1989 als eerste de infrarood warmtecabines op de Europese markt introduceerde. Wij willen een kwalitatief hoogstaand product leveren waar u therapeutisch iets aan heeft. Voor ons reden om uitsluitend het beste Western Red Ceder te gebruiken zonder isolatie en zonder verlijming. Onze HC-med infrarood elementen combineren maximale effectiviteit en veiligheid met een lange levensduur en aangename warmte. Health Company cabines gebruiken uitsluitend elementen die onschadelijk infrarood in het C-bereik (lange golf) uitstralen. Dit in combinatie met ons besturingsysteem zorgt er voor dat de optimale PEW-waarde een therapeutische werking garandeert. Geen enkele andere leverancier kan u deze kwaliteit bieden. Health Company wil er zeker van zijn de allerbeste infrarood cabines op de markt te brengen. Reden om uitgebreid wetenschappelijk onderzoek te laten verrichten naar de werking van haar systeem en de fysiologische en klinische effecten van personen met reumatische aandoeningen. De Universiteit van Twente heeft onder leiding van Prof. Dr. F.G.J. Oosterveld en Prof. Dr. J.J. Rasker het onderzoek uitgevoerd onder gezonde mensen, mensen die lijden aan Reumatische artritis (RA) en mensen die lijden aan Ankylosing Spondylitis (AS). De onderzoeksresultaten zijn wereldwijd gepubliceerd in de meest vooraanstaande medische vakliteratuur. De resultaten zijn en worden besproken op congressen wereldwijd. Wij bieden klanten een zeer persoonlijke service en uitleg, wanneer er toch vragen zijn, zijn wij natuurlijk altijd beschikbaar. Dit alles bij elkaar onderscheid Health Company. Wij bieden een topproduct met topservice tegen een eerlijke prijs die overeenkomt met wat u geleverd krijgt.