Vragen betreffende gezondheid

Kan infrarood straling ook schadelijk zijn?

Warmte is aangenaam en nuttig voor ons, wij kunnen absoluut niet zonder, maar warmte kan ons ook pijn doen. Ons lichaam heeft zenuwcellen onder de huid die ons laten voelen wanneer het te warm wordt Er zijn echter infrarode gebieden die deze zenuwcellen omzeilen. Infrarood A-straling bijvoorbeeld warmt heel ver op in het lichaam. Daar kan het menselijk lichaam niet langer voelen of het te heet wordt omdat de receptoren zich in de buitenste huidregio's bevinden. Infrarood A (korte golf) kan daarom weefsel beschadigen. Deze soort wordt onder meer gebruikt bij de behandeling van kanker, waarbij ze constant worden gecontroleerd door een arts. Voor thuisgebruik is infrarood A volgens de experts niet geschikt. Het C-bereik daarentegen is ideaal voor dagelijks gebruik in infrarood cabines. Het warmt het lichaam voorzichtig op zonder het lichaam te beschadigen. U kunt zonder aarzelen elke dag gedurende langere tijd genieten van de heilzame warmte en het genezende effect. Sommige infrarood cabines vormen een risico omdat ze te hoge niveaus van infrarood A en B genereren. Health Company garandeert echter dat in onze cabines uitsluitend het veilige infrarood C wordt gebruikt.Wat gebeurt er precies in het lichaam tijdens een infrarood sessie?

De infraroodstraling in Health Company cabines verwarmt het lichaam in de opperhuid. Dit wordt gevolgd door capillaire lussen van de bloedvaten. Het bloed erin wordt verwarmd en transporteert de warmte naar het hele lichaam. Dit verhoogt de temperatuur in het lichaam, de zogenaamde kerntemperatuur. Dat komt overeen met een lichte koorts. Veel bacteriën en virussen zijn gevoelig voor warmte. Daarom produceert het lichaam koorts in de strijd tegen ziekteverwekkers. Een diepe opwarming kan dus ziektepreventie bevorderen. Door de warmte breiden de beste bloedvaten uit en wordt de toevoer van voedingstoffen naar het lichaam verbeterd. Spieren ontspannen. In gevolg daarvan daalt de pijn.

Het volledige metabolisme en de nierfunctie neemt toe. Tegelijkertijd verlaten veel gifstoffen en afvalproducten het lichaam met zweet. Hierdoor voelt u zich fit. Natuurlijk verhoogt het verhoogde metabolisme ook het calorieverbruik. Bovendien wordt de huid poreus en zacht en gereinigd. Een hele reeks huidproblemen wordt verlicht.Wat kan een sessie in de cabine nog meer aan ontspanning geven?

We hebben het allemaal zelf weleens gevoeld. Onze psychen wordt beïnvloed door invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld kleuren, geluiden en geuren. Veel ervan heeft ook een directe invloed op ons lichaam. Ze kunnen tegenwerken of ons evenwichtiger maken. Daarom vindt u in de Health Company infrarood cabines veel kleine details die speciaal hiervoor zijn ontworpen. Muziek speelt een grote rol in de ontspanning. Met het volledig geïntegreerde mp3-audiosysteem kunt u alle functies van binnenuit bedienen U kunt uw eigen nummers via de USB - poort afspelen, of u kunt de audio poort gebruiken, dit staat je favoriete muziek niet in de weg. Omdat kleuren ons ook erg raken, is de juiste verlichting in onze cabines ook belangrijk. Een sterrenhemel met automatische kleurverandering zorgt voor een romantische sfeer en laat u heerlijk ontspannen. Al deze extra's verhogen het genot en kunnen het effect versterken. Voor mijn luchtwegen wordt meer vochtige lucht aanbevolen. Wat kan ik daar aan doen?

Een infrarood cabine werkt in principe droog. Veel mensen vinden het echter prettig als de luchtvochtigheid hoger is. Met het exclusieve Health Company Vapo systeem brengen wij nevel in de cabine. Met dit systeem worden microfijne waterdruppels gegenereerd en verspreid door de cabine.

De deeltjes zijn zo fijn dat ze als licht inadembaar worden beschouwd. Ze hydrateren de slijmvliezen van je ademhalingssysteem. Dit maakt ze beter bestand tegen infecties. Bovendien kunnen onze speciaal samengestelde plantenextracten voor het systeem de effecten van bekende medicinale kruiden zoals kamille, goudsbloem, hooibloem, toverhazelaar en eucalyptus evenaren. De werking van onze jodiumzoutoplossing zal u overtuigen. Speciaal voor het systeem wordt medicinaal jodiumzout aangeboden dat zowel een in- als uitwendige reiniging van het lichaam als gevolg heeft. Het jodiumzout geeft verlichting bij huidproblemen en onder andere vastzittend slijm. Het Vapo systeem is exclusief beschikbaar voor onze klanten. Het kan alleen worden geïnstalleerd met Health Company cabines en is daarom een speciale service. Dit systeem kan op elk moment achteraf worden ingebouwd.Heeft een infrarood cabine ook voordelen bij sporten?

Een infrarood cabine is voor iedereen. Iedereen heeft baat bij de verhoogde afweer en het verhoogde metabolisme. Veel effecten zijn echter van bijzonder voordeel voor atleten. Vooral de perifere bloedcirculatie en de zuurstofverzadiging van het weefsel zijn relevant voor atleten. Deze aspecten zijn namens ons getest bij het prestigieuze International Instituut of Holistic Medicine.

Uit het onderzoek bleek dat na een sessie in een Health Company infrarood cabine de bloedtoevoer naar de perifere gebieden steeg met 30%. Terwijl de zuurstoftoename was verhoogd met 25% Tegelijkertijd verwijdde de bronchi wat het ademen gemakkelijker. Dit is positief voor iedereen. Voor atleten is echter een significante toename van de prestaties van bijzonder belang. We zagen al heel vroeg hoe het effect van onze infrarood cabine de behoeften van atleten vervult. Al in 1996 werd het infrarood C tijdens de Olympische spelen ter beschikking gesteld aan de atleten, het was beschikbaar op de afdeling fysiotherapie. Uit diepgaande laboratoriumtests bij het International Instituut voor Holistische Geneeskunde in Geneve (Zwitserland), exclusief uitgevoerd voor Health Company is gebleken dat de hoeveelheid zuurstof in het bloed met maximaal 25% wordt verhoogd door het gebruik van speciaal aangepaste infrarood technologie. De verhoogde bloedsomloop bevordert de genezing van gewonde spieren en effectieve pijnverlichting. Bovendien zijn onze infrarood cabines ideaal voor opwarmen voor, of voor regeneratie na de sport. Dat is de reden waarom talloze atleten wereldwijd regelmatig gebruik maken van Health Company infrarood technologie. Het International Instituut voor Holistische Geneeskunde in Geneve heeft opgemerkt dat zwelling en pijn na verwondingen enorm worden verminderd. Een sessie in een Health Company infrarood cabine net na een onbekende belasting kan een latere pijn voorkomen. Om deze redenen hebben wedstrijdsporters veel baat bij een Health Company Infrarood cabine.  Veel trainingscentra hebben dat ingezien en hebben daarom al een eigen infrarood cabine. We nodigen elke atleet uit om zichzelf te overtuigen van deze voordelen. In onze teststudio in Alphen aan den Rijn maar ook bij vele van onze dealers wereldwijd kunnen atleten en minder atletische mensen de Health Company infrarood cabine gratis uitproberen.